NotÝcies
Publicat el 01.12.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El Consell Comarcal crea l'Entitat Local de l'Aigua
Segons la consellera comarcal, Montserrat Garrido, aquest organisme els permetrÓ gestionar l'aigua de gairebÚ tota la comarca
ple consell comarcal

Fotografia del ple del Consell Consell Comarcal del Maresme

El Consell Comarcal del Maresme, donant resposta a la necessitat d'adaptaciˇ que comporta el canvi climÓtic, ha creat l'Entitat Local de l'Aigua (ELA). El nou organisme s'ocuparÓ de prestar serveis de sanejament i abastament d'aigua a tots els pobles de la comarca, excepte Tiana i Montgat, que formen part de l'Órea metropolitana de Barcelona. D'aquesta manera, s'aconseguirÓ un enfocament integral de la gestiˇ de l'aigua, ja que els permetrÓ gestionar tant l'aigua en alta com baixa. TambÚ servirÓ per coordinar actuacions que tinguin en compte la complexitat del sistema d'abastament i sanejament de la comarca alhora de la reutilitzaciˇ d'aigŘes terciÓries.

La consellera comarcal responsable del Medi Ambient i Canvi ClimÓtic, Montserrat Garrido, ha explicat a RÓdio Argentona que, fins ara, "estÓvem supeditats a l'ACA i amb l'ELA tenim mÚs independŔncia per poder fer gestions i inversions". Segons Garrido, el Consell Comarcal ja disposa del pla director per poder recuperar part de l'aigua que es llenša al mar. Aquesta s'utilitzaria per a la ind˙stria i el reg entre altres.

Entrevista a Montserrat Garrido, consellera comarcal:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800