Notícies
Publicat el 01.12.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El Consell Comarcal crea l'Entitat Local de l'Aigua
Segons la consellera comarcal, Montserrat Garrido, aquest organisme els permetrà gestionar l'aigua de gairebé tota la comarca
ple consell comarcal

Fotografia del ple del Consell Consell Comarcal del Maresme

El Consell Comarcal del Maresme, donant resposta a la necessitat d'adaptació que comporta el canvi climàtic, ha creat l'Entitat Local de l'Aigua (ELA). El nou organisme s'ocuparà de prestar serveis de sanejament i abastament d'aigua a tots els pobles de la comarca, excepte Tiana i Montgat, que formen part de l'àrea metropolitana de Barcelona. D'aquesta manera, s'aconseguirà un enfocament integral de la gestió de l'aigua, ja que els permetrà gestionar tant l'aigua en alta com baixa. També servirà per coordinar actuacions que tinguin en compte la complexitat del sistema d'abastament i sanejament de la comarca alhora de la reutilització d'aigües terciàries.

La consellera comarcal responsable del Medi Ambient i Canvi Climàtic, Montserrat Garrido, ha explicat a Ràdio Argentona que, fins ara, "estàvem supeditats a l'ACA i amb l'ELA tenim més independència per poder fer gestions i inversions". Segons Garrido, el Consell Comarcal ja disposa del pla director per poder recuperar part de l'aigua que es llença al mar. Aquesta s'utilitzaria per a la indústria i el reg entre altres.

Entrevista a Montserrat Garrido, consellera comarcal:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800