NotÝcies
Publicat el 28.11.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Restriccions d'aigua a Argentona per l'alerta per sequera
El reg p˙blic es limita a dos dies a la setmana i el consistori estudia un nou sistema per deixar d'utilitzar aigua potable en la neteja viÓria.
regar

El passat divendres van comenšar les restriccions d'aigua per l'alerta per sequera a la conca del Ter-Llobregat i Darnius-Boadella, les que engloben la major part de la poblaciˇ catalana. Aquestes restriccions se centren en el reg agrÝcola o en usos com els ramaders, l'industrial i el recreatiu. En el cas dels usos urbans, hi ha limitacions en el reg de jardins i zones verdes que, a la vila, es farÓ nomÚs dos dies a la setmana. Tampoc s'ompliran fonts ornamentals. El regidor de Medi Ambient, Joan Maria Pasqual, ha explicat al programa A Mig MatÝ, que en el cas de la neteja viÓria, a la vila es fa actualment amb aigua potable perquŔ anys enrere "hi va haver un problema de legionelĚlosi". Tot i aix˛, s'estan estudiant alternatives com podrien ser "aigua de mines".

Encara que les restriccions no arriben a l'Ómbit domŔstic, Pasqual ha destacat la neteja de vehicles com un dels actes quotidians que consumeixen mÚs aigua i ha avanšat que l'Ajuntament estÓ preparant una campanya informativa.

D'altra banda, des de l'AgŔncia Catalana de l'Aigua es limita el consum mÓxim a 250 litres d'aigua per habitant i dia. El regidor ha dit que la mitjana al Maresme Ús de la meitat, 128 litres, per˛ que, tot i aix˛, es recomana responsabilitat a tots els vilatans.

Entrevista a Joan Maria Pasqual, regidor de Medi Ambient:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800