NotÝcies
Publicat el 25.11.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Trenta cašadors fan batudes de senglars setmanals a Argentona
La batuda de demÓ es farÓ entorn la Font d'en Quico i abastarÓ dues-centes hectÓrees
batuda

Dissabte hi haurÓ una batuda de senglars en una extensiˇ de dues-centes hectÓrees, entorn la Font d'en Quico. La periodicitat d'aquestes batudes Ús setmanal i hi participen una trentena de cašadors federats d'Argentona, Dosrius i Ďrrius.

A principi de temporada, les colles i societats de caša van decidir no comenšar la temporada com a acciˇ de protesta davant la Generalitat i les mesures que demana l'Ordre de Vedes en la geolocalitzaciˇ de les batudes. El coordinador de les batudes d'Argentona, └ngel JimÚnez, entÚn que aquestes condicions molestessin molts cašadors, ja que no permeten canviar la zona de caša amb agilitat si es detecta que els animals s'han traslladat a un altre sector. AixÝ i tot, admet que Ús molt necessari coordinar-se amb tots els agents implicats per tal de garantir la seguretat de les persones en zones tan poblades com el Maresme. 

Tal com marca la normativa, els cašadors comuniquen l'activitat a la Policia Local i al Parc Serralada Litoral. A partir de l'1 de desembre tambÚ hauran de notificar-les a la Generalitat. Posteriorment, senyalitzen el perÝmetre de la batuda amb una trentena de cartells als camins i les pistes de muntanya de la zona. AixÝ i tot, la colla de cašadors d'Argentona afegeix quaranta punts mÚs de senyalitzaciˇ. AixÝ ho ha explicat avui el coordinador de la batuda, └ngel JimÚnez a RÓdio Argentona.

Tot i l'esforš per senyalitzar la zona en la qual es porta a terme una batuda, els cašadors reconeixen que en moltes ocasions hi ha persones que entren al perÝmetre sense ser-ne conscients. ╔s el cas de ciclistes o corredors de muntanya que no utilitzen els camins habituals i, sense voler-ho, poden trobar-se enmig d'una batuda de caša. JimÚnez explica que els cašadors es comuniquen entre ells quan detecten que hi ha persones i aturen l'activitat.

Les batudes de senglar s'organitzen per combatre la proliferaciˇ d'aquesta espŔcie al nostre entorn. L'excÚs d'aquests animals ocasiona moltes pŔrdues als pagesos, per˛ tambÚ Ús un element causant d'accidents de trÓnsit. Els cašadors d'Argentona maten tres o quatre exemplars en cada batuda. DesprÚs de fer analitzar la carn dels animals, se la reparteixen per al seu consum.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800