Notícies
Publicat el 14.11.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Adéu, Lluís
El Moreno ens va deixar divendres a l'edat de 92 anys
Lluís Serra

Divendres ens va deixar un savi, Lluís Serra i Vives, “El Moreno”. Fill predilecte de la vila des de 2015, al llarg dels seus 92 anys va estar lligat a moltes entitats, entre elles la Comissió de Sant Antoni Abat, de la qual n'era president honorífic. Va contribuir a trencar la rigidesa del règim franquista dins la Penya del Llanto, va recuperar la bandera i tradició dels Tres Tombs i també se'l recorda com el xofer de la primera ambulància del poble amb Creu Roja.

El Moreno formava part del Grup de Fonts i també va estar lligat al Centre Parroquial, on hi va fer teatre, va ser director d'escena i va ser membre de la Junta. Professionalment, va seguir amb el negoci familiar de graneria. El contacte amb la pagesia el va permetre conèixer la vida rural, folklòrica i cultural de la vila, com també va poder escoltar de viva veu tot el que explicaven els més grans del poble. Amb tots aquests coneixements, El Moreno va escriure el llibre “Quan Argentona era de pagès”, de Voliana Edicions i va participar al Museu de la Pagesia. També compta amb el títol de soci d'honor del Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell per la seva gran contribució a l'entitat i a la cultura i memòria d'Argentona.

Hem conegut moltes històries argentonines a través de la seva veu. Ha estat entrevistat a Ràdio Argentona en nombroses ocasions i també oferia la secció “El Racó de l'Onclu” al programa Notxas de Nit. Ahir, Ràdio Argentona us va oferir una programació especial de Lluís Serra:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800