Notícies
Publicat el 02.11.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Eudald Calvo: 'Sóc optimista amb el resultat del judici'
L'exalcalde va ser jutjat divendres per la seva actuació durant l'1 d'octubre
judici eudald

L'exalcalde d'Argentona, Eudald Calvo,  actualment candidat de Junts per a les municipals de 2023, va ser jutjat  divendres al jutjat Penal 1 de Mataró per haver impulsat la votació de l'1-O a Argentona. La fiscal li demana 18 mesos d'inhabilitació a càrrec públic i una multa de 15.000 euros per un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional (TC). Calvo, defensat per l'advocat Sergi Blanco, va declarar a la jutgessa que no va ordenar cap acció ni va signar cap acte administratiu, després de ser requerit pel TC. va reconèixer que va donar suport al Referèndum "fins que va ser legal" i va rebre els advertiments. A les portes de l'edifici judicial de Mataró, Eudald Calvo ha estat acompanyat i ha rebut el suport de militants i responsables de Junts del Maresme i d'amics i familiars. 

En el judici, també es va interrogar Eudald Calvo per l'incident que va tenir amb dos agents de la policia local la nit del divuit de setembre perquè retiraven publicitat del Referèndum. En el judici l'exalcalde va admetre que “estava molt molest perquè els agents retiraven tota mena de publicitat, fins i tot de la Creu Roja”, i que els va ordenar que ho deixessin i fessin tasques de seguretat. 

Avui Eudald Calvo ha estat entrevistat per l'informatiu de Ràdio Argentona per valorar el judici i ha afirmat que és optimista amb el resultat d'aquest.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800