Notícies
Publicat el 28.10.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Eudald Calvo a judici per l'1-0
L'exalcalde ha rebut el suport de Junts, Òmnium i del seu expartit, Unitat
eudald_judici

Foto: @omnium

L'exalcalde d'Argentona, Eudald Calvo, ha entrat aquest matí a la sala penal número 1 de Mataró per ser jutjat per la seva actuació durant l'1 d'octubre. La Fiscalia li demana 18 mesos d'inhabilitació com a càrrec públic i una  multa de quinze mil euros. Calvo ha rebut el suport de membres de la seva actual formació, Junts per Catalunya, però també del seu expartit, Unitat, Òmnium Cultural i l'Associació de Juristes pels Drets Humans del Maresme.  

Aquest judici arriba després que la Fiscalia Provincial de Barcelona ordenés arxivar la investigació contra Eudald Calvo i també contra l'ex cap de la Policia Local, Pere Anglada, per no haver intentat evitar l'1-O. En aquell judici la fiscalia no va trobar fonaments per acusar-los dels delictes de desobediència, obstrucció a la justícia i prevaricació, com havia denunciat la subdelegació del govern espanyol i la policia espanyola.

Incomtables causes per l'1-0

Com Eudald Calvo, una desena d'alcaldes i alcaldesses de Junts, ERC i la CUP són encara investigats penalment per la fiscalia o estan pendents de judici per haver permès la votació de l'1-O en el seu municipi. Ara, fins i tot, hi ha qui té causes reobertes pels recursos presentats per la fiscalia en haver estat absolts en primera instància. Fins ara, tots són acusats de desobediència al Tribunal Constitucional (TC), que va ordenar no realitzar cap iniciativa d'impuls del procés sobiranista català. El delicte implica inhabilitació a càrrec públic.

A banda dels càrrecs públics, hi ha incomptables causes contra ciutadans anònims acusats per haver-se manifestat a favors dels presos polítics, contra la sentència del Tribunal Suprem, i  en els distints aniversaris de l'1-O. Òmnium Cultural ha elevat la xifra de represaliats fins els 4.200 persones a l'Estat espanyol per la seva defensa de la independència de Catalunya. Això significa que hi haurà investigacions judicials i judicis, almenys, dos anys més.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800