
AJUNTAMENT D'ARGENTONA
c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800
Amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació, el passat 16 d'octubre, el programa Salut Exprés ha tractat l'alimentació sostenible amb la cap de Dietètica i Nutrició de l'Hospital de Mataró, Mireia Arús. Ha incidit en el malbaratament alimentari i ha explicat que un terç del menjar que es produeix al món es llença. Segons Arús, a casa nostra cada català llença 35 kg de menjar l'any, un fet que cal reduir, com a mínim, a la meitat. Una de les propostes que ha fet la dietista és anar a comprar amb una llista feta prèviament i, també, regir-se per la data de consum preferent dels aliments, en comptes de la data de caducitat.
D'altra banda, la FAO (Fòrum Mundial de l'Alimentació) recomana reduir el consum de carn a dues o tres vegades a la setmana. Per contrarestar-ho, cal potenciar les proteïnes vegetals o el consum de llegums.
Podeu recuperar el programa sencer de Salut Exprés: