Notícies
Publicat el 03.08.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Discrepàncies polítiques sobre l'ús de l'aigua per Festa Major
Tots per Argentona lamenta que es mantinguin la xeringada i el tobogan d'aigua
tobogan d'aigua

Avui té lloc un dels actes més esperats de la Festa Major, el tobogan d'aigua. Les invitacions per participar de l'activitat es van exhaurir ràpidament i l'organització va haver d'ampliar horaris per donar resposta a la demanda. Així i tot, no tothom veu amb bons ulls l'organització d'aquest acte i, tampoc, la xeringada de divendres. Des de Tots per Argentona s'ha emès un comunicat a través de xarxes socials denunciant que es mantinguin aquestes activitats tot i l'alerta per sequera. La cap de llista de la formació, Montse Capdevila, envia un missatge a la ciutadania demanat "prudència en el consum" i també s'adreça al govern "li hem demanat que busqui alternatives a les activitats d'aigua".

Tot i no haver aconseguit la suspensió de tobogan i xeringada, Tots per Argentona s'atribueix el mèrit del fet que l'aigua que s'utilitzarà per al tobogan es reaprofiti per al rec. "No s'hi havia pensat", assegura Capdevila. L'altra proposta que feia la formació era obrir la piscina exclusivament per a persones empadronades a la vila, "però el govern no ho ha volgut valorar".

Des del govern municipal, la posició i els arguments són uns altres. Montse Cervantes (Unitat), regidora de Festes, explica que el tobogan d'aigua ja va ser un èxit el 2019 i, l'any següent, la mateixa empresa va proposar instal·lar un circuit tancat per reaprofitar l'aigua. L'activitat no es va dur a terme arran de la pandèmia, però aquest any ja estava previst mantenir la proposta incorporant la mesura d'estalvi. "Donada l'alerta que hi ha en alguns municipis per sequera, tot i que encara no hi som, teníem molt clar que calia reaprofitar l'aigua. Però, al mateix temps, teníem clar que no podíem deixar la ciutadania sense les activitats d'aigua tenint en compte la calor que fa. Era necessari mantenir activitats en les que la gent es pogués remullar", explica Cervantes. 

Per altra banda, sobre la possibilitat d'obrir la piscina municipal, durant la Festa Major, només per a la gent d'Argentona, Montse Cervantes considera que "la piscina ha d'estar oberta per tothom que necessiti refrescar-se. De la mateixa manera que estan obertes les platges per a tothom o espais d'altres municipis".  

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800