Notícies
Publicat el 27.07.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La flama del Correllengua arribarà diumenge a Argentona
S'aprofitarà l'acte per agrair l'estima i la defensa de la llengua de tres argentonins il·lustres
Correllengua 2022 cartell

Aquest cap de setmana comencen els actes de Festa Major amb la presentació del Correllengua. Diumenge es recuperarà a Argentona aquesta iniciativa de difusió i promoció de la llengua catalana que es va aturar durant uns anys a la vila. Un dels promotors, Xavier Peguera, ha explicat avui al programa A Mig Matí, que l'activitat començarà a les 19.30 h a la Plaça de Vendre amb l'arribada de la flama del Correllengua i la lectura del manifest, escrit pel periodista Vicent Partal, “el valencià que viu i treballa a Catalunya amb més projecció i que té una visió global dels Països Catalans”. Aquest manifest el llegirà la historiadora i pedagoga Margarida Colomer. Aquest any, a més, s'homenatjarà els escriptors Joan Fuster, Gabriel Ferreter i Guillem Viladot, amb la lectura d'algunes de les seves obres a càrrec del col·lectiu Lectures en veu alta. També llegiran poemes de Teresa d'Arenys, Antònia Vicenç i Guida Alzina.

Xavier Peguera ha anunciat que l'acte també servirà per agrair la tasca de diverses personalitats de la vila. “El Correllengua ha d'estar agraït a qui ha estimat la llengua catalana i n'ha defensat el seu ús”, afirma Peguera. S'entregarà un diploma d'agraïment a la mateixa Margarida Colomer, al poeta Josep Lladó, a l'argentoní Lluís Serra i a l'Agrupament Escolta Arrels. 

Aquest és l'acte de presentació del Correllengua 2022, però al llarg de la tardor hi ha previstes més activitats de difusió i promoció de la llengua catalana. Podeu veure el programa sencer del Correllengua.

Entrevista a Xavier Peguera, un dels organitzadors del Correllengua a Argentona:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800