Notícies
Publicat el 19.07.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Mingo Nieto: 'Escalo per sentir-me bé amb mi mateix'
L'argentoní ha estat el convidat de l'A Mig Matí amb Ferran Egea i ha explicat com l'escalda ha esdevingut la seva filosofia de vida
Mingo Nieto

El 4 d'agost és per en Mingo Nieto dia de Festa Major, de sant i la celebració de l'aniversari, moment en què bufa més espelmes de les que realment aparenta. El secret no és altre que la pràctica de l'escalada des de fa més de quaranta anys, fet que "m'aporta tranquil·litat, flexibilitat, forma física i salut mental". Afirma que només competeix amb ell mateix i que amb els històrics companys de cordada amb qui ha superat diversos entrebancs li uneix un lligam de germans. La humilitat esportiva d'en Mingo dificulta poder arrencar-li les fites aconseguides, prefereix insistir en la importància de respectar sempre els protocols de seguretat i viure l'escalada com a filosofia terapèutica.

La trajectòria d'en Mingo comença el 1977 a les colònies a Cap del Rec a Lles de Cerdanya, als vuitanta va reprendre la secció d'escalada del Llaç d'Amistat i posteriorment, amb en Jordi Pou i en Pep Botey, van fundar l'escola d'escalada de Céllecs. Ha participat en l'obertura de vies com "Hereje" al Pedraforca (7C), el Diedre de la Paret del Barbet o La Desireé al Cavall Bernat de Montserrat. Avui continua escalant setmanalment a Céllecs, compartint espai amb noves fornades de jovent el qual probablement desconeixen que no és en va que la via es diu "Minguet".

Escolta l'entrevista amb en Mingo Nieto: 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800