Notícies
Publicat el 28.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'Orgull a Ràdio Argentona
L'A Mig Matí, des de la Biblioteca, ha comptat amb diversos argentonins i argentonines que han explicat la seva història personal
A Mig Matí LGTBIQ+

Tal dia com avui, el 28 de juny de 1969 a Nova York, una batuda de la policia en un bar gai va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata i milers d'homosexuals, transsexuals i simpatitzants es van manifestar. Aquest fet va marcar l'inici de l'activisme homosexual i des de l'aleshores, cada 28 de juny, se celebra el Dia per a l'Alliberament homosexual o també anomenat el Dia de l'Orgull. És una jornada reivindicativa de la igualtat jurídica, social i la diversitat sexual i de gènere. Amb motiu d'aquest dia, el programa A Mig Matí de Ràdio Argentona s'ha traslladat a la Biblioteca i ha comptat amb la participació d'argentonins i argentonines del col·lectiu LGTBIQ+ que han explicat en primera persona com i quan van sortir de l'armari, i com ho viuen en la societat actual. També ha intervingut una infermera de l’Àrea Bàsica de Salut, Tània Moreno, que ha detallat com es treballa la visibilització i el trànsit a les escoles i instituts i quin acompanyament es fa a l'alumne i les seves famílies.

El programa especial de Ràdio Argentona ha estat un dels actes programats per reivindicar l'Orgull, però el gruix d'activitats es concentraran dijous. A les 19 h, davant l'Ajuntament, hi haurà la lectura del manifest a càrrec del col·lectiu Truges Rebels i, en acabar, actuació de la Batucada de l'Associació de Dones i Repercussió. A les 20 h, a La Velcro es projectarà “Lesbofòbia: un documental i deu respostes”

Programa especial de l'A Mig Matí sobre el Dia de l'Orgull, a càrrec de Ferran Egea i M.Rosa Martínez:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800