NotÝcies
Publicat el 23.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Xavi Zamora: 'Tots els equips de foc hem agafat la flama'
La flama del Canigˇ arribarÓ a les 18 h al barri del Cros, on tothom es podrÓ afegir a la comitiva per portar-la fins a Can Doro.
Ciclista Flama del Canigˇ

Fotografia d'Arxiu dels Burriac Runners

La flama del Canigˇ ja Ús a punt d'arribar a Argentona. Ahir a les 22 h una comitiva del Grup de Muntanya d'Argentona va arribar al cim del Canigˇ i a les dotze de la nit va participar a la cerim˛nia de regeneraciˇ de la flama.  Un dels integrants, Xavi Zamora, ha explicat al programa A Mig MatÝ, que "tal com anÓvem pujant els n˙vols anaven marxant i hem pogut gaudir d'una nit estrellada i preciosa". Zamora ha detallat que, durant tot l'any, la flama es guarda al castell de PerpinyÓ, des d'on puja al cim del Canigˇ cada 23 de juny. A mitjanit, representants de molts pobles de Catalunya agafen la flama per, al dia segŘent, repartir-la per tot el territori.

A primera hora d'aquest matÝ, alguns argentonins i argentonines han comenšat el descens amb bicicleta i estÓ previst que arribin a les 18 h a la Plaša Blas Infante del barri de Sant Miquel del Cros. Zamora ha fet una crida als argentonins i argentonines que s'hi vulguin acostar per acompanyar la comitiva fins al centre de la vila, ja sigui amb bicicleta o corrent. La Policia Local tallarÓ la carretera del Cros fins a la Plaša de les Palmeres perquŔ a les 18.45 h la flama arribi a la Plaša Nova, on els esperaran els Tabalers dels Diables. Tota la comitiva es dirigirÓ a Can Doro on es farÓ la lectura del manifest. A les 21 h serÓ el torn del sopar popular de carmanyola i la foguera de Can Doro s'encendrÓ a les 22.30 h. AllÓ es cremarÓ un armari com a sÝmbol de la destrucciˇ dels perjudicis i el foment de les persones lliures, un acte emmarcat en el Dia Internacional pels Drets del colĚlectiu LGTBI+. El DJ Manel punxarÓ a la Plaša de Vendre des de les 23 h.

Entrevista a Xavi Zamora, membre de l'expediciˇ:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800