Notícies
Publicat el 22.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Lucía Villahoz: 'És molt enriquidor veure l'interès dels joves tutelats per integrar-se'
L'Associació "Punt de Referència" obre noves places de voluntariat d'acompanyament al jovent tutelat i extutelat del Maresme
Punt de referència

L'Associació "Punt de Referència" és una entitat d'acompanyament al jovent tutelat i extutelat cap a l'emancipació amb projectes com "Referents", que van impulsar fa 25 anys a Barcelona i que fa un any que ha arribat a Mataró. Ara, obre noves places de voluntariat d'acompanyament al jovent tutelat i extutelat per a persones residents o treballadores a poblacions del Baix Maresme, com Argentona. De fet, l'argentonina Lucía Villahoz és una de les voluntàries del projecte; a l'A Mig Matí ha explicat la seva experiència, que diu que és "molt enriquidora". 

La tècnica del projecte, Bet Termes, ha assegurat que és un projecte que funciona, sobretot, gràcies a la tasca del voluntariat, que fan tasques d'acompanyament. Aquests referents són una figura de confiança per al jovent, donen suport emocional, lúdic i lingüístic, els acompanyen en la inserció laboral i la cerca d'habitatge. Aquestes mentories duren 10 mesos i compten amb el seguiment professional dels tècnics del projecte. En Malick viu a Argentona des de fa pocs mesos i és un dels participants del projecte. Ha assegurat que un dels primers impediments que es troben és l'idioma i per això sosté que la mentoria és molt enriquidora perquè li aporta eines que li faciliten l'aprenentatge de la llengua i la integració. 

Entrevista amb Bet Termes, Lucía Villahoz i Malick: 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800