Notícies
Publicat el 20.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La lesbofòbia, un dels focus del mes de l'orgull a Argentona
També s'ha instal·lat un armari a les escales de l'església que es cremarà a la foguera de Sant Joan
Orgull 2022

El 28 de juny és el dia internacional pels drets del col·lectiu LGTBI. I durant tot el mes de juny, l'Ajuntament i entitats han organitzat diverses activitats per a commemorar aquesta data i reivindicar el dret a la igualtat i a la no discriminació per raó d'orientació sexual i identitat o expressió de gènere. 

Els actes van començar la setmana passada amb el taller “El sexisme també surt de festa” a l'Institut d'Argentona. A més, durant tota aquesta setmana es podrà veure a les escales de l'església un armari que simbolitza la repressió que encara pateix la gent del col·lectiu. La regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBI, Laura Gállego, ha explicat a l'A Mig Matí que l'armari es cremarà a la foguera de Sant Joan per "alliberar-nos del jou d'haver d'estar tancats a dins d'un armari perquè no ens insultin, agredeixin o no ens deixin viure com volem". 

El dimarts 28 de juny Ràdio Argentona organitza un matí de ràdio pel Dia de l'Orgull amb una xerrada a la Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel. El 30 de juny, a les set de la tarda, es farà la lectura del manifest a càrrec del col·lectiu feminista d'Argentona Truges Rebels. Després, hi haurà una batucada itinerant a càrrec de Somso des de l'Ajuntament fins al pati de la velcro, on es projectarà "Lesbofòbia. Un documental i deu respostes”.  Posteriorment també hi haurà una xerrada amb Maria Luisa Garcia, una de les coordinadores de Creación Positiva. Gállego explica que la lesbofòbia és, precisament, una de les temàtiques de l'orgull d'enguany.

A més, al ple de juliol també es farà la lectura del manifest institucional. 

Entrevista amb Laura Gállego, regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBI:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800