Notícies
Publicat el 13.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'onada de calor marcarà temperatures màximes entre dijous i divendres
El meteoròleg del Consell Comarcal creu que no se superarà la glopada de calor que es va viure el mes de maig
calor

Després d'un mes de maig amb rècord de temperatures màximes, la segona setmana de juny arrenca amb la previsió d'una nova onada de calor, la segona aquesta primavera. El PROCICAT ha activat l'alerta per onada de calor, a algunes zones de l'interior de  Catalunya. Perquè es pugui considerar onada de calor, s'han de registrar temperatures superiors a la mitjana durant tres dies consecutius. Tot i que la pujada de temperatures serà generalitzada a tot el territori, afectarà sobretot a les comarques de Ponent i la Catalunya Central, a partir de dimarts, i sobretot dimecres i dijous.

Al Maresme també es notarà l'augment, però segons Quim Serra, meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme Argentona s'escaparà dels pics que es resgistran en altres punts del país. Serra considera que aquests episodis de calor tan seguits - en vam tenir un de destacable el mes de maig - són un indicatiu indiscutible dels efectes del canvi climàtic. També ha avançat que alguns mapes assenyalen 

Alguns mapes indiquen canvis de cara a la meitat de la setmana vinent que podrien portar algunes tempestes. Serra lamenta que aquestes pluges podrien ser de les que fan mal, però considera que, així i tot, són necessàries perquè fa molt temps que no plou.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800