Notícies
Publicat el 09.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Empar Moliner, convidada de luxe al programa 'Històries'
De la mà de Sílvia Cantos, l'escriptora va comentar i analitzar 'Benvolguda', la seva darrera novel·la.
Empar Moliner - diari Ara

Fotografia del diari Ara

El programa 'Històries' de Ràdio Argentona va comptar ahir amb una convidada de luxe, l'escriptora i col·laboradora de diversos mitjans de comunicació, Empar Moliner. De la mà de Sílvia Cantos, Moliner va comentar i analitzar la seva última novel·la, 'Benvolguda', que va ser un èxit el darrer Sant Jordi i amb la qual ha rebut el premi Ramon Llull.

L'escriptora va admetre a Sílvia Cantos que amb aquesta novel·la ha obtingut "els millors elogis" de la seva carrera. 'Benvolguda' és una obra commovedora que, segons Moliner "va de l'amor, el perdó, la culpa i potser no va de la menopausa" però sí que la tracta extensament. L'escriptora va admetre que "si els hi dic -als lectors- que tracta de la menopausa es voldran penjar d'una biga, però llavors vaig pensar, i quan Philip Roth parla del declivi sexual masculí les dones no pensen, ostres, no m'ho llegeixo perquè no m'identifico". Empar Moliner demana als lectors que vulguin llegir "aquesta part de la vida femenina que no s'ha explicat mai en la literatura", només en els llibres d'autoajuda.

Moliner va analitzar diversos fragments d'aquesta obra contra el desamor on la protagonista, la Remei, una dibuixant atractiva de cinquanta anys, s'adona que el seu marit s'enamorarà d'una jove violinista. La Remei no té cap altra opció que assumir la vulnerabilitat de l'amor matrimonial, la drogodependència de la maternitat i la caducitat de la vida artística. 

Podeu escoltar el programa 'Històries' de Sílvia Cantos:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800