Notícies
Publicat el 02.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El museu es prepara per l'Ou com balla
Es podrà visitar de dissabte 4 a dilluns 6 de juny i l'entrada serà gratuïta
preparació Ou com balla

Continuen els preparatius per la Diada de la Flor i avui s'han iniciat els treballs al Museu del Càntir per adequar el jardí per l'Ou com balla. És una de les atraccions de la Diada de la Flor i el podrem visitar del 4 al 6 de juny d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h. El museu obrirà les portes a tothom que podrà visitar totes les instal·lacions gratuïtament. 

L'Ou com balla s'ha convertit en una tradició argentonina que consisteix en què la font del pati del museu fagi pujar i baixar un ou simulant un ball. Perquè això sigui possible, la tècnica del museu, Fina Carreras, admet que cal fer un forat a l'ou, buidar-lo i tapar-lo amb cera o cola perquè no entri aigua. D'aquesta manera, s'aconsegueix que l'ou no pesi i el raig de l'aigua el pugui empènyer cap amunt. Tot i això, el museu ha fet "previsió i provisió" d'ous per si se'n trenca algun. 

Fina Carreras assegura que aquesta Diada és una de les que porta més visitants al museu. N'esperen uns quatre mil, entre argentonins i forans. De moment, han adequat la font i ja podem veure el raig d'aigua. Demà hi col·locaran totes les flors.

Entrevista a Fina Carreras, tècnica del Museu del Càntir:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800