Notícies
Publicat el 30.05.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Serial per l'ascens a primera del sènior masculí del CBA
Jordi Ventura: “El Gaudí s'ho ha fet venir bé per no jugar i recuperar un jugador lesionat”
cba sènior masculí

Foto: CBA

La polèmica està servida. El sènior masculí del CBA no ha pogut disputar l'últim partit de la temporada, amb un ascens a primera catalana en joc, perquè el camp del rival, l'UE Gaudí, s'ha inundat. 

Jordi Ventura, entrenador del sènior masculí del CBA, explica que diumenge van arribar al camp rival i es van trobar la pista plena d'aigua a causa d'una fuga en una canonada. Tot i que la normativa obliga a tenir un camp alternatiu on disputar el partit, el Gaudí va notificar que "no en tenen". Una hora abans del partit, diu Ventura, van començar a treure l'aigua de la pista "malgrat que la fuga s'havia produït a les tres de la matinada i al matí ja havien hagut de suspendre un partit". 

Els àrbitres van notificar que si a les 18.30 h el camp no estava en condicions, el partit se suspendria. I, finalment, el partit no es va poder disputar: "ningú va fer res perquè poguéssim jugar", sentencia Ventura. L'entrenador del sènior diu que no creu que "inundessin intencionadament la pista, però s'ho van fer venir bé per no jugar". I apunta a un motiu: el màxim anotador del Gaudí està lesionat, i si el partit es juga més endavant "el recuperaran". 

 El serial es pot allargar si es presenten recursos

Ara, la Federació Catalana de Basquetbol té dues opcions sobre la taula: donar-li la victòria a l'equip visitant, l'Argentona (que assoliria així l'ascens a primera catalana) o ajornar el partit. En aquest segon supòsit, Ventura destaca que "molts jugadors nostres no podrien jugar perquè estudien o treballen". A més, diu que els jugadors estan "mentalment cansats" després d'un mes i mig treballant per aconseguir aquest ascens. 

Si la Federació els dona la victòria, hi ha un tercer equip implicat, l'UB Mir -que hauria pujat en cas que l'Argentona hagués perdut de menys de deu punts-, que podria reclamar. En canvi, si el partit s'ha de jugar, Ventura diu que "el CBA recorrerà la decisió, perquè això és alterar la competició". Afegeix que si s'ha de jugar, jugaran; però es queixa que el rival "no ha actuat correctament". 

La Federació farà pública la decisió aquest dimarts a la tarda.  

Entrevista amb Jordi Ventura, entrenador del sènior masculí del CBA: 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800