Notícies
Publicat el 18.05.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El Museu del Càntir recupera visitants
L'any passat en va rebre 7.700, unes dades que s'han anunciat avui en motiu del Dia Internacional dels Museus
Museu del càntir noves adquisicions

Tots els museus han baixat visitants els darrers anys, el 2020 pel confinament i el 2021 per les restriccions Covid. Tanmateix, el Museu del Càntir ja mostra un clar augment amb 7.700 visitants l'any passat, el doble que l'anterior. Tot i que encara no ha arribat a la xifra prepandèmia, el director del Museu, Oriol Calvo, es mostra esperançat perquè enguany segueixin les dades a l'alça, sobretot amb les visites dels grups escolars. Calvo afirma que "ja estem notant un salt endavant en l'assistència d'escoles i públic en general, però el sector de la gent gran encara no està, ni de bon tros, normalitzat". Calvo també ha destacat el nombre de visitants a la botiga del museu, una xifra que no apareix en les dades oficials, però que calcula que van ser més de 3.000 persones.

Aquestes xifres s'han fet públiques avui 18 de maig, Dia Internacional dels Museus. El lema d'enguany és "El poder dels museus", el poder de transformar el món que ens envolta a través de la sostenibilitat, la digitalització i accessibilitat, i la construcció de la comunitat a través de l'educació.

A Argentona el Museu del Càntir obre les portes a tots els visitants al llarg de tota la setmana per veure les exposicions permanents i temporals de manera gratuïta. La vitrina de noves adquisicions, el càntir de gall ucraïnès, el quadre "Paisatge d'Argentona" de Ricard Martí Aguiló, i l'exposició temporal Fluid Infinit són alguns dels atractius del museu al llarg d'aquests dies. Fina Carreras, tècnica del museu, ha explicat al programa A Mig Matí, que el Dia dels Museus és una oportunitat per conèixer, de més a prop, els equipaments culturals de cada municipi.

Entrevista a Oriol Calvo, director del Museu del Càntir:

Entrevista a Fina Carreras, tècnica del Museu del Càntir:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800