Notícies
Publicat el 17.05.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Aixecada de càntirs a Aranda de Duero
Els Amics del Museu del Càntir han portat la tradició argentonina a la ciutat burgalesa
aixecada càntirs Aranda de Duero

Fotografia de Núria Pascual

Els Amics del Museu del Càntir acaben de tornar d'Aranda de Duero, on han participat a la vuitena Trobada del Joc i el Vi del municipi fent la tradicional Aixecada de càntirs. Els argentonins van transportar els dotze càntirs fins a la ciutat burgalesa on van deixar bocabadats els assistents.

Jordi Casabella, integrant de l'entitat, ha explicat que van coincidir a Barcelona amb els organitzadors d'aquesta trobada, que "quan van veure allò tan gros, ens van preguntar d'on havíem sortit i ens van convidar" a Aranda de Duero. Una vegada allà, van omplir els càntirs, van mostrar com és l'Aixecada d'Argentona i els van animar a provar-ho. Casabella admet que ningú va batre el rècord argentoní, que els van haver d'ajudar, però que volien que "sabessin quant pesa un càntir ple d'aigua".

Jordi Casabella confessa que els assistents a l'esdeveniment van quedar sorpresos de la grandària dels càntirs: "la gent no parava de preguntar i de fer-se fotos, ningú ho havia vist mai". Fins i tot, alguns es van comprometre a venir a l'Aixecada de càntirs de la Festa Major de Sant Domingo aprofitant l'època de vacances.

Els Amics del Museu del Càntir asseguren que arran d'aquesta trobada ja els han convidat a fer una aixecada a França i destaquen la importància de fer difusió del patrimoni argentoní.

D'altra banda, Casabella ha anunciat que l'Aixecada de Càntirs d'enguany tornarà a la normalitat i inclourà algunes novetats. 

Entrevista a Jordi Casabella dels Amics del Museu del Càntir:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800