Notícies
Publicat el 10.05.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Com prevenir malalties cardiovasculars?
El cardiòleg Alfons Sualis ha passat pel Salut Exprés
cardiologia

Entre les malalties cardiovasculars s'hi inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular, artèries i venes. Avui, el Salut Exprés de Ràdio Argentona ha comptat amb la col·laboració del cardiòleg Alfons Sualis, que ha repassat el funcionament d'aquest òrgan vital, el cor, i ha explicat com n'hem de tenir cura.

Alfons Sualis destaca que la medicina ha evolucionat molt en els últims anys i ara és més fàcil prevenir i detectar un infart a temps i actuar ràpidament. El Codi Infart és un protocol d'actuació "organitzatiu" que salva moltes vides: "En infarts aguts, on cada segon compta, permet obrir una artèria i salvar múscul cardíac", detalla Sualis. 

El cardiòleg destaca que l'estil d'alimentació és primordial per a mantenir una bona salut cardíaca. També és important fer esport; però si en practiquem, alerta el doctor Sualis, cal fer-se revisions periòdicament i adaptar l'activitat al nostre estat de forma. Aquesta exploració, en el cas de les persones que fan un exercici físic d'alta intensitat, ha d'incloure, afegeix, un electrocardiograma, una anàlisi de sang, una ecografia del cor i una prova d'esforç. 

Salut Exprés amb el cardiòleg Alfons Sualis:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800