Notícies
Publicat el 02.05.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Dissabte, nova jornada del Let's Clean Europe
Per participar en aquesta jornada de neteja i sensibilització, cal inscripció prèvia
let's clean argentona web 2021

Argentona se suma un any més a la jornada de neteja i sensibilització mediambiental Let's Clean Europe. La jornada està organitzada per l'Ajuntament, amb la col·laboració de les entitats Burriac Runners, el grup de Muntanya d'Argentona, el Consell per la República i l'Institut d'Argentona.

Let's Clean Europe és una jornada que es fa a tot el continent europeu entre el 6 i el 8 de maig per promoure la importància de mantenir un entorn net. A Argentona, la nova edició es farà aquest dissabte 7 de maig. S'organitzaran diversos grups que es distribuiran per diferents espais verds i forestals d'Argentona per tal de netejar-los. Es tracta, per tant, d'una activitat que es pot fer en família i que, segons una de les organitzadores dels Burriac Runners, Sílvia Requena, serveix per conscienciar els més petits de casa, ja que "la sorpresa dels nens de trobar-se depèn quins residus a la muntanya els fa pensar i educar" i, afegeix, "tindrà un pes en les persones del demà".

L'any passat hi van participar 134 persones que van recollir 2.020 kg de brossa. A més, en l'anterior edició, l'argentonina Maria Trilla va posar a disposició dels organitzadors una aplicació per a geolocalitzar els indrets on es troba la brossa. Enguany, l'Agència Catalana de Residus, els facilita una aplicació similar que també inclou la possibilitat de quantificar el volum de residus i saber-ne el tipus. Tot i això, a Argentona s'utilitzarà l'any vinent.

Per participar en aquesta nova edició del Let's Clean Europe, cal inscripció prèvia i es pot fer fins dijous. La trobada es serà el dissabte dia 7 de maig a partir de les 9.30 h amb sortida des de la Plaça Nova. Cal portar roba i calçat còmoda.

Entrevista a una de les organitzadores de la jornada, Sílvia Requena:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800