Notícies
Publicat el 22.02.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La familia del ciclista ferit en una batuda de senglars demana endurir la regulació
L'Ajuntament presentarà una moció al ple perquè la Generalitat revisi i actualitzi la llei de caça
accident ciclista

El passat 29 de gener un ciclista de 43 anys de Vilassar de Mar va quedar ferit greu en rebre l'impacte d'un projectil mentre circulava per una zona del terme municipal d'Argentona on hi ha caçadors. Els fets van passar a la Brolla de l'Abril, al veïnat de Pins. 

La família ha emès un comunicat on expliquen que la bala que el va ferir li va perforar el pulmó i l'ha deixat amb una "greu lesió medul·lar". Ara, demanen a la Generalitat que no autoritzi batudes de caça en "espais freqüentats per ciclistes, senderistes, corredors, boletaires, famílies amb nens i escolars d'excursió".

Els familiars de la víctima, que encara continua ingressat a l'hospital, també han reclamat al Parlament que endureixi la regulació de la caça o que busqui alternatives per combatre la superpoblació d'animals com els senglars.  

Després de l'accident, els caçadors d'Argentona, amb el suport de l'Ajuntament, han decidit cancel·lar totes les batudes d'aquest any. Gina Sabadell, alcaldessa d'Argentona, ha avançat que des del consistori presentaran una moció al ple per demanar a la Generalitat que revisi i actualitzi la llei de caça, que és de l'any 1971 i que, afegeix, "no té en compte l'ús que es fa actualment de l'espai públic"

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800