Notícies
Publicat el 25.01.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Volem que els menors migrants tinguin una xarxa estable que els acompanyi'
El projecte de mentoria per a joves tutelats i extutelats s'estén al Maresme
menors migrants

La realitat dels menors migrants, no acompanyats, no ha desaparegut. Tot al contrari, a Argentona s'hi manté un centre que aculls una desena de joves. El futur que els espera quan arriben a la majoria d'edat és molt incert. Per aquest motiu ha sorgit el projecte Referents, que, després de l'èxit de la seva implementació a Mataró, la iniciativa vol arribar als joves de tota la comarca i busca voluntaris per fer-los de mentors.

Des de l'Associació Punt de Referència fa 25 anys que treballen en projecte de mentoria per contribuïr a l'arrelament d'aquests joves. Generen una mitjana anual de 70 relacions de mentoria, és a dir, vincles entre persones adultes i joves extutelats a qui es dona suport cap al seu procés d'emancipació.

Les persones interessades a participar del voluntariat han de complir amb els següents requisits: disponibilitat de dues hores setmanals, des del mes de febrer de 2022 al mes de desembre de 2022; edat entre els 30 i els 70 anys; coneixement de català i castellà i de l'entorn del Maresme; i ser empàtica i assertiva.

De cara a conèixer els detalls dels projectes, s'han programat diverses sessions informatives. La propera tindrà lloc a Mataró avui a les 19h, mentre que n'hi haurà una altra el proper dia 31 a un altre punt del Maresme. Per participar-hi, cal inscriure's prèviament en aquest enllaç.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800