Notícies
Publicat el 20.01.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'El fotoreportatge és l'excusa per incentivar la participació d'infants i joves'
Joventut i l'associació Diomira organitzen un taller de fotoreportatge social al barri del Cros
talelr

Fotoperiodisme com a excusa per incentivar la participació entre els més joves. Aquesta és la idea de fons en la proposta que llença l´àrea de joventut i que arrencarà la setmana vinent, al barri del Cros, en forma de taller de fotoreportatge social. El taller l'impartirà Diomira, una associació sense ànim de lucre que fa més de 40 anys que treballa en l'àmbit de l'educació en el lleure.

El foto reportatge social és el pretext per treballar la implicació i la participació. Ho explica Clara Salido, mestra i psicopedagoga de Diomira. "Habitualment els joves estan molt dirigits, tant a l'escola, com a les extraescolars, com en la relació amb els adults. Costa que trobin espais reals de participació. El foto reportatge els dona coneixements tècnics fotografia periodisme. En un moment en què mana el món digital poden conèixer i aprofundir-hi i tenir esperit crític. No es tracta només de fer una fotografia, sinó de posar-la en context i de donar-li un sentit. Per altra banda, treballem la part d'expressió, de connectar amb la creativitat, de fer un treball en equip, i ho fem en el seu entorn més proper”.

El taller de fotoreportatge social està adreçat a infants i joves d'entre 8 i 16 anys. Ells seran els encarregats d'escollir el tema que vulguin tractar i que, finalment, es podrà veure en una exposició. “Ells poden escollir el tema que els interessi, per exemple si volen exposar una necessitat que tenen i que veuen que no es cobreix, és una oportunitat de fer-ho perquè el resultat d'aquest taller serà una exposició. Ells decidiran on s'exposarà i quan. El dia de la inauguració intentarem que vinguin responsables municipals, així els infants podran trobar un espai on ser escoltats”.

El taller combinarà sessions de debat, per decidir el tema que els interessa tractar, amb una part tècnica sobre la fotografia, en la que es treballaran conceptes com la composició, els plans o la perspectiva.

Els infants i joves que vulguin participar d'aquesta formació gratuïta s'han de posar en contacte amb l'Àrea de Joventut a través del telèfon 673 35 99 51

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800