Notícies
Publicat el 12.01.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Joan Majó: 'El valor rau en el contrast entre uniformitat i diversitat'
Aquest divendres el Museu del Càntir d'Argentona inaugura una exposició de terrissa tradicional de la col·lecció de Joan Majó
Joan Majó Web argentona

Aquest divendres (19h) tindrà lloc al Museu del Càntir d'Argentona la inauguració de l'exposició "Les formes en els atuells ceràmics. Terrissa tradicional de la col·lecció Joan Majó". Aquesta exposició vol ser, també, un avançament de la futura donació al Museu del Càntir d'Argentona de les prop de 400 peces que formen la totalitat de la col·lecció d'atuells d'aigua. En una entrevista a Ràdio Argentona, Joan Majó ha avançat que la inauguració comptarà amb l'expert ceramista Emili Sempere i ha assegurat que "em fa molta il·lusió perquè la seva intervenció aportarà contingut tècnic". 

Joan Majó és un enginyer que durant alguns anys s'ha dedicat al servei públic fent de polític, primer com a alcalde de Mataró i després com a ministre d'Indústria del govern de Felipe González, així com ha treballat a la Comissió Europea i els darrers anys també com a articulista. Assegura que per tradició familiar es va iniciar en el col·leccionisme de segells i posteriorment es va interessar per la terrissa amb un objectiu diferent del de la majoria de col·leccionistes. El valor, també visual, d'aquesta col·lecció de Joan Majó és la mostra de com un mateix atuell d'aigua ofereix diferents variants formals (com una o dues nanses), la forma i la geometria del cos i, sobretot, l'escalat de mides.

Entrevista amb Joan Majó sobre l'exposició al Museu del Càntir:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800