Notícies
Publicat el 23.11.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Hem d'educar a partir les potencialitats dels infants, independentment del seu gènere'
Entrevista a Agnès Cabot, regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBI, sobre el projecte de coeducació a les escoles i els actes del 25-N
agnescabot - 8m

A partir de l'any vinent els patis de les escoles i l'institut d'Argentona iniciaran una transformació per avançar cap a la igualtat. Serà una de les accions més visibles incloses en el projecte de coeducació que han iniciat les escoles i l'institut d'Argentona en col·laboració amb l'Ajuntament. I és que, just la setmana  del 25-N, dia que reivindica la lluita contra la violència envers les dones, les expertes assenyalen l'educació com una de les millors estratègies per combatre el masclisme.

El programa de coeducació, que l'ofereix el departament d'Educació de la Generalitat, inclou una formació inicial als equips docents, a més d'incorporar a totes les activitats escolars i extraescolars els continguts del programa Coeduca't. Agnès Cabot, regidora d'Igualtat, explica que es tracta de fer un pas més enllà de l'educació mixta. "La coeducació té com a eix de treball la perspectiva de gènere, de manera que garanteix que tot l'alumnat és educat tenint en compte les seves potencialitats, independentment del seu gènere, condició sexual o qualsevol altre eix que pugui generar diferències en l'educació".     

A banda de la formació que s'oferirà als equips docents, el programa d'Escoles Coeducadores es materialitzarà en accions visibles, com serà la transformació dels patis de les escoles. "Es tracta d'evitar dinàmiques de relació que fan que els nens ocupin la major part de l'espai amb activitats com el futbol, mentre que les nenes quedin en una part del pati amb un tipus de joc que s'associa al 'joc de nenes'. Hem de trencar aquestes dinàmiques".   

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800