Notícies
Publicat el 17.11.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Anar amb transport públic a Barcelona deixarà de ser una odissea'
L'alcaldessa Gina Sabadell (Unitat) anuncia l'acord amb la Generalitat per una línia de bus entre Argentona i Barcelona
bus

El govern d'Unitat s'apunta avui una petita gran victòria. A partir de gener Argentona tindrà una línia de bus directe per anar a Barcelona. La pressió política, però també, la mobilització ciutadana, han arrencat el compromís de la Generalitat d'instaurar una nova línia de bus interurbana que connectarà Argentona i Cabrera amb Barcelona a partir del gener de l'any que ve.

El nou servei de bus estarà format per 6 expedicions d'anada i 6 de tornada, de dilluns a divendres, de tal forma que es donarà servei a les hores punta del matí per anar a Barcelona i de la tarda, per tornar a Cabrera de Mar i Argentona. El bus comptarà amb 5 parades a Argentona, que estaran situades al Carrer Joan XXIII, a l'Avinguda Puig i Cadafalch, al Camp de Futbol, al Baró de Viver i a Madà. També hi haurà tres parades a Cabrera, concretament a Santa Elena d'Agell, Sant Sebastià i el sindicat. A Barcelona, la parada se situarà a la plaça Tetuan.

Les expedicions matinals del bus estan pensades per facilitar la mobilitat de treballadors i estudiants, permetent entrar a Barcelona abans de les 8 i les 9 del matí. Pel que fa a les expedicions de la tarda, estaran repartides entre un quart de quatre de la tarda i les vuit del vespre. Per últim, segons el departament de mobilitat de la Generalitat, aquesta nova línia de transport públic entre Argentona i Barcelona s'operarà amb vehicles adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

La notícia suposa un gran èxit per al govern d'Unitat que s'havia reunit en múltiples ocasions amb la Generalitat per convèncer al Departament de Territori i Sostenibilitat de la necessitat d'aquesta línia de transport públic. L'alcaldessa, Gina Sabadell, s'ha mostrat exultant en declaracions a Ràdio Argentona. "És la millor notícia en molt temps, canviarà la vida de les persones que han d'anar a treballar a Barcelona amb transport públic deixarà de ser una odissea".  Per Sabadell l'aliança amb Cabrera ha estat clau per convèncer la Generalitat. Però també, ha tingut molt pes el fet que la ciutadania es mobilitzés per xarxes socials per reivindicar una solució a les seves necessitats.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800