NotÝcies
Publicat el 08.09.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
AixÝ serÓ la tornada a l'escola amb les noves mesures
Es mantenen mascaretes i grups bombolla i es relaxa el protocol de neteja
tornada a l'escola

Les escoles i l'institut d'Argentona preparen l'obertura del curs, el proper dilluns, havent actualitzat les instruccions que hauran de seguir per fer front a la pandŔmia. D'entrada es preveu que el curs sigui 100% presencial.

Una de les principals diferŔncies respecte el curs anterior, Ús que els alumnes vacunats amb la pauta completa o que ja hagin passat la malaltia ja no hauran de fer quarantena si hi ha un contagi al grup i podran continuar fent classe de forma presencial. Els no vacunats sÝ que s'hauran de confinar a casa com a contacte estret i continuaran tenint classe, per˛ de forma online.

Des de l'escola Argentona, la seva directora, la M˛nica JimÚnez, explica que a la primÓria no hi haurÓ gaires canvis, ja que la vacunaciˇ encara no ha arribat a aquestes franges d'edat. La mascareta continuarÓ sent obligat˛ria per a tot l'alumnat a partir de primÓria. Al pati es podran trobar diferents grups bombolla, per˛ amb mascareta. Alguns centres, com l'escola Argentona, mantindran els grups bombolla a l'hora del pati per tal que els infants es puguin treure la mascareta. 

Les entrades continuaran sent esglaonades per˛ les escoles es comenšaran a obrir a les famÝlies, a qui es permetrÓ entrar al pati, sempre que per fer-ho no hagin d'entrar a l'edifici. Per altra banda, el departament tambÚ  permetrÓ que els pares d'alumnes d'infantil (P-3 i P4) acompanyin els alumnes a l'aula en la fase d'integraciˇ.

TambÚ es flexibilitzen les mesures d'higiene: es mantÚ la higiene de mans, per˛ es relaxen els protocols de neteja, que es farÓ un cop al dia, i es permetrÓ compartir material.

Aquest Ús el resum de les mesures: 

- No hi haurÓ distÓncies dins del grup estable de convivŔncia (grup bombolla).
- Les persones amb sÝmptomes no podran entrar al centre (ni alumnes ni docents ni resta del personal).
- Es ventilaran les aules, amb ventilaciˇ natural com a opciˇ preferent (obrint portes i finestres).
- Es recomana que l'activitat d'educaciˇ fÝsica es faci a l'aire lliure. Si es fa a l'exterior, no caldrÓ mascareta.
- Es podran fer activitats extraescolars (amb un mÓxim d'entre 10 i 15 alumnes) i col˛nies, amb el protocol establert. Pel que fa les activitats esportives, les mesures s'equiparen a l'esport de competiciˇ.
- Les reunions amb les famÝlies seran preferentment telemÓtiques, per˛ se'n podran fer en format hÝbrid, si no s'arriba a les 10 persones.
- Les festes escolars hauran de ser, preferiblement, a l'aire lliure i mantenint les distÓncies i la mascareta. Si sˇn a l'interior, hauran de ser nomÚs amb grups de convivŔncia estable.
- Tots els centres educatius hauran de tenir un responsable Covid.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800