Notícies
Publicat el 14.07.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Lectures d'estiu per preparar la Tardor Literària
Francesc Serés, Núria Esponellà, Olga Xirinacs, Martí Domínguez i Carles Porta seran els autors convidats d'enguany
tardor literaria 21

L'estiu és un bon moment per dedicar-se a la lectura. Per aquest motiu, com cada any, el Centre d'Estudis Argentonins ha fet públiques les obres que es presentaran a la Tardor Literària. Es tracta de cinc treballs d'autors catalans i de gèneres molt variats.

El cicle l'obrirà, el 7 d'octubre,  La farmacèutica, del periodista de successos Carles Porta. L'obra  explica un dels casos més impactants de la crònica negra del nostre país: la investigació del segrest de la farmacèutica, que es va transformar en un drama humà, ple d'errors policials i judicials, i esquitxat pel periodisme escombraries.

La segona proposta de la tardor literària és La casa de foc, de Francesc Serés (14 d'octubre). Una nit d'hivern, un home arriba al Sallent de Santa Pau. Ben aviat, el nouvingut rep l'encàrrec de fer classes a la Mar, una noia de tretze anys. La casa de foc és una obra enganxada a la realitat i a la màgia, una història que recorre el nostre present i que ens parla del futur. 

El tercer volum és L'esperit del temps, de Martí Domínguez (21 d'octubre). Una novel·la que reflexiona sobre les foscors més inquietants de la naturalesa humana. 

Després serà el torn d'Ànima de tramuntana, de Núria Esponellà (28 d'octubre). La història gira al voltant d'una arqueòloga que passa per una situació personal difícil després d'haver-se separat de l'home amb qui ha conviscut durant anys. 

Tancarà la tardor literària d'enguany la presentació de L'agonia de Severià Vargas, d'Olga Xirinacs (4 de novembre). Un viatge fascinador pels set mars de la mà d'un home, potser excessivament gran per a un món tan petit. 

Totes les presentacions es faran a la biblioteca Joan Fontcuberta i Gel d'Argentona.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800