NotÝcies
Publicat el 13.07.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'De seguida vam veure que ArgillÓ seria un Ŕxit'
La fira va rebre prop de deu mil visitants i va exhaurir els 500 cÓntirs d'Ďscar Tusquets que es van posar a la venda
argilla_2021

Una setmana desprÚs de la celebraciˇ de la Fira Internacional de CerÓmica i Terrissa - ArgillÓ 2021, els seus organitzadors no amaguen la satisfacciˇ per com va anar l'esdevenimient. ╔s previst que la valoraciˇ oficial de la fira surti de la reuniˇ del Patronat del Museu del CÓntir prevista pel 21 de juliol. Per˛ Oriol Calvo, director del Museu del CÓntir, ha explicat avui en una entrevista a RÓdio Argentona que, ja en els primers moments d'ArgillÓ, es van adonar que la convocat˛ria havia estat un Ŕxit.

De fet, Calvo ha recordat que, abans de la inauguraciˇ formal d'ArgillÓ, a la Plaša de l'EsglÚsia ja hi havia cues d'infants per fer el taller de torn. I que durant el muntatge de les parades, divendres al matÝ, ja hi havia visitants comprant. En aquest sentit, a falta de les dades definitives, considera que els ceramistes van marxar satisfets amb les vendes.

El Patronat del Museu del CÓntir es reunirÓ el 21 de juliol per fer la valoraciˇ oficial d'ArgillÓ. A sobre de la taula tindran la continu´tat de la ubicaciˇ a l'escola Bernat de Riudemeia. L'emplašament es va escollir per poder respectar les mesures sanitÓries, per˛ a ning˙ se li escapa que ha comportat nombrosos avantatges com el de facilitar la convivŔncia amb el trÓnsit, la vigilÓncia del recinte o el fet que el 80% de les parades tinguin ombra tota la jornada, un fet gens menyspreable en una fira que se celebra el mes de juliol.

Les xifres d'ArgillÓ 

El sistema de control d'aforament a quŔ obligava la situaciˇ pandŔmica ha permŔs tenir la xifra concreta de visitants que van entrar al recinte firal. En total van ser 7.324. En canvi, la plaša de l'esglÚsia, essent un espai obert, no hi ha dada concreta. L'organitzaciˇ calcula que s'hi van acostar unes 3.500 persones. Les dues xifres fan concloure al director del Museu del CÓntir que ArgillÓ va aconseguir captar unes deu mil persones. 

I encara una altra dada. Durant la Fira ArgillÓ el Museu del CÓntir va exhaurir els 500 cÓntirs de l'any, d'Ďscar Tusquets, que hi havia a la venda. Precisament aquesta setmana esperen l'arribada d'una nova remesa que es posarÓ a la venda al Museu i, especialment, el 4 d'agost per Sant Domingo.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800