Notícies
Publicat el 13.07.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'De seguida vam veure que Argillà seria un èxit'
La fira va rebre prop de deu mil visitants i va exhaurir els 500 càntirs d'Òscar Tusquets que es van posar a la venda
argilla_2021

Una setmana després de la celebració de la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa - Argillà 2021, els seus organitzadors no amaguen la satisfacció per com va anar l'esdevenimient. És previst que la valoració oficial de la fira surti de la reunió del Patronat del Museu del Càntir prevista pel 21 de juliol. Però Oriol Calvo, director del Museu del Càntir, ha explicat avui en una entrevista a Ràdio Argentona que, ja en els primers moments d'Argillà, es van adonar que la convocatòria havia estat un èxit.

De fet, Calvo ha recordat que, abans de la inauguració formal d'Argillà, a la Plaça de l'Església ja hi havia cues d'infants per fer el taller de torn. I que durant el muntatge de les parades, divendres al matí, ja hi havia visitants comprant. En aquest sentit, a falta de les dades definitives, considera que els ceramistes van marxar satisfets amb les vendes.

El Patronat del Museu del Càntir es reunirà el 21 de juliol per fer la valoració oficial d'Argillà. A sobre de la taula tindran la continuïtat de la ubicació a l'escola Bernat de Riudemeia. L'emplaçament es va escollir per poder respectar les mesures sanitàries, però a ningú se li escapa que ha comportat nombrosos avantatges com el de facilitar la convivència amb el trànsit, la vigilància del recinte o el fet que el 80% de les parades tinguin ombra tota la jornada, un fet gens menyspreable en una fira que se celebra el mes de juliol.

Les xifres d'Argillà 

El sistema de control d'aforament a què obligava la situació pandèmica ha permès tenir la xifra concreta de visitants que van entrar al recinte firal. En total van ser 7.324. En canvi, la plaça de l'església, essent un espai obert, no hi ha dada concreta. L'organització calcula que s'hi van acostar unes 3.500 persones. Les dues xifres fan concloure al director del Museu del Càntir que Argillà va aconseguir captar unes deu mil persones. 

I encara una altra dada. Durant la Fira Argillà el Museu del Càntir va exhaurir els 500 càntirs de l'any, d´Òscar Tusquets, que hi havia a la venda. Precisament aquesta setmana esperen l'arribada d'una nova remesa que es posarà a la venda al Museu i, especialment, el 4 d'agost per Sant Domingo.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800