Notícies
Publicat el 09.07.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Bernat Calvo: 'L'Estatut de Catalunya estableix competències per als ens locals en matèria de comerç'
El cap de Junts per Catalunya discrepa de l'informe tècnic que no permet subvencionar emprenedors i empreses de la vila per no ser 'competència municipal'
bernatcalvo-març

En seu torn d'entrevista a la Roda Política d'ànalisi del ple de juliol, el cap de llista de Junts per Catalunya, Bernat Calvo, ha discrepat de l'informe tècnic municipal que s'oposa a subvencionar emprenedors i empreses locals. Considera que hi ha marc legal per fomentar el comerç i que, a més, cal fer-ho. "L'Estatut d'Autonomia estableix competències per als ens locals (...) per al foment del comerç. Per tant, és raonable dir que sí que hi ha competències municipals per al fomenta de la promoció econòmica".

Per altra banda, Bernat Calvo ha explicat avui el motiu pel qual Junts per Catalunya va votar en contra del nou permís menstrual per a les treballadores de l'Ajuntament. Tot i que la seva formació ha liderat i aprovat aquest nou dret en altres consistoris, Calvo ha explicat que a Argentona el govern no ha treballat de forma correcta la proposta i que, per aquest motiu, i tot i compartir el fons de la moció, hi van votar en contra. "L'únic que tenim clar és que no tenim accés a l'expedient, només a una moció declarativa. (...) A més, com s'aplica? Com demostra una persona que està en la situació del periode? Això la moció no ho resol".

Pel que fa a la recuperació dels actes culturals al carrer, i a l'espera del balanç oficial, Calvo considera que la celebració de la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa - Argillà 2021 ha deixat molt bones sensacions. Així mateix, espera que l'organització d'actes per la Festa Major també suposi una reactivació econòmica per la vila.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800