Notícies
Publicat el 21.06.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Argentona pot acollir-se a la declaració de zona d'habitatge tens'
Entrevista a Marc Bosch, Conseller Delegat de Serveis a les Persones del Consell Comarcal
marc_bosch

La dificultat d'accés a un habitatge digne és un problema que va a l'alça. El darrer ple de juny va aprovar una moció per donar suport a les persones afectades. Paral·lelament el Consell Comarcal del Maresme també mou fitxa. Per una banda, han decidit desplegar pel territori l'Oficina d'Habitatge del Maresme i, per l'altra, el Consell Comarcal ha impulsat la Declaració d’Àrea amb mercat d'habitatge tens com a manera de regular els preus del lloguer d'habitatge.

En una entrevista a Ràdio Argentona, Marc Bosc, Conseller Delegat de Serveis a les Persones, ha explicat que "en el cas d'Argentona, en cinc anys s'han incrementat un 31,5% el preu dels lloguers. El 2020, de mitjana, el preu del lloguer és de 767 euros". Davant d'aquest escenari, Bosch assegura que si la nova llei s'apliqués a Argentona,  els nous contractes de lloguer no podrien superar l'índex de referència d'un immoble de característiques similars al que es vol llogar. A més,  en el cas de renovació de lloguer, el preu no podria superar al que s'hagués estat pagant els darrers cinc anys. 

L'oficina d'habitatge comarcal ha detectat un increment exponencial de les consultes relacionades amb el pagament de les rendes de lloguer i d'hipoteca, les dificultats per accedir a un habitatge de lloguer o de propietat, els desnonaments, les ocupacions il·legals, la manca d'habitatge social i l'augment de preus.



^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800