Notícies
Publicat el 03.06.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Al Riudemeia podrem controlar l'aforament amb eficàcia'
La Fira Argillà Argentona torna al format presencial al pati de l'Escola Bernat de Riudemeia amb una extensió a la plaça de l'Església
riudemeia argillà argentona web

La tradicional Fira de Ceràmica d'Argentona es reinventa per afrontar el seu retorn després de l'aturada de l'any passat, en què només es va fer la versió digital. La principal novetat és que els expositors se situaran al pati de l'Escola Bernat de Riudemeia, amb una extensió a la plaça de l'Església, on s'ubicaran els tallers, les activitats educatives, així com les exposicions, a més del Museu del Càntir. El director del Museu del Càntir, Oriol Calvo, ha detallat que el motiu del canvi d'ubicació és que permetrà controlar l'aforament del recinte per garantir les mesures de seguretat sanitàries. També ha assenyalat alguns avantatges d'instal·lar-se en un espai acotat com és la manca d'interferències de trànsit o la gran ombra que disposa el pati.

Calvo, ha detallat que el circuit Argillà estarà senyalitzat i disposarà d'un únic punt d'accés al recinte escolar, pel carrer de Jacint Verdaguer, mentre que la sortida es farà pel carrer del Dr. Samsó, des d'on el públic podrà dirigir-se a la plaça de l'Església. Quan el públic acabi la visita de les activitats educatives "podrà baixar pel carrer Gran a la zona de bars i restaurants per així mantenir aquesta implicació entre la fira i la dinamització econòmica del municipi a través del comerç i la restauració". La fira s'iniciarà el divendres 2 de juliol, una edició amb 57 ceramistes, que procedeixen majoritàriament de Catalunya i la resta de l'estat espanyol, però també hi haurà una representació internacional similar als anys anteriors a la pandèmia.

El Museu del Càntir ja ha fet públic el nom de l'artista creador del càntir de l'any, es tracta de l'arquitecte, Òscar Tusquets i la imatge de la peça es publicarà aviat a les xarxes socials. Entre les seves obres més significatives s'hi troba l'ampliació i remodelació del Palau de la Música, l'auditori Alfredo Kraus o l'estació Toledo del metro de Nàpols. El 1975 va realitzar, al costat del seu Mestre i amic Salvador Dalí, la 'sala Mae West' de Teatre-Museu de Figueres. Com a dissenyador, algunes de les seves peces formen part de les col·leccions d'importants museus com el 'Moma' de Nova York o el 'George Pompidou' de París. Entre altres distincions ha rebut la 'Medalla d'Or al Mérito en las Bellas Artes', el 'Premio Nacional de Diseño', la 'Palme de Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres' i la Creu de Sant Jordi..

Entrevista al director del Museu del Càntir, Oriol Calvo:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800