Notícies
Publicat el 05.05.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Hem de treballar el consum conscient entre els més joves'
Diversos establiments col·laboren amb Promoció Econòmica per oferir cafè i xocolata de comerç just amb segell argentoní
comerçjust_argentona

Aquest mes de maig és el mes que les institucions dediquen a la promoció del Comerç Just. El comerç just és una forma alternativa de comerç que té com a objectiu canviar les relacions comercials entre els països rics industrialitzats (els consumidors) i els països en via de desenvolupament (els productors). A les bases del comerç just s'hi troba assegurar que els treballadors reben una remuneració justa per la feina que fan, garantir que no s'utilitza mà d'obra infantil i que homes i dones han tingut els mateixos drets laborals. Per altra banda, el comerç just també pretén ser un sistema respectuós amb el medi ambient, evitant privilegiar els cultius d'exportació en perjudici dels cultius de consum local necessaris per a la població.

L'Ajuntament d'Argentona sotmetrà a votació el proper dilluns, al Ple Ordinari de maig, un manifest d'adhesió al comerç just. Paral·lelament, l'àrea de Promoció Econòmica ja treballa per tornar a oferir cafè de comerç just amb segell argentoní. El 2017 ja es va dur a terme una campanya en la que hi van participar prop de vint comerços. En aquell moment es va vendre cafè provinent de comerç just etiquetat amb la marca Argentona.

Ara es vol repetir la iniciativa, millorant la imatge i introduint també la xocolata, un producte que pot afavorir la pedagogia sobre el comerç just entre els més joves. "La xocolata és un producte que ens permet treballar amb els nens i nenes d'Argentona el concepte del consum conscient", explica Anna Alonso, tècnica de promoció econòmica.

Si voleu tenir més informació sobre comerç just i conèixer, per exemple, comerços especialitzats en productes amb aquest segell, visiteu el web www.jotrio.cat

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800