Notícies
Publicat el 04.05.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Els traductors literaris fan una feina imprescindible per la cultura'
El Centre d'Estudis Argentonins organitza la primera "Jornada de Traducció Literària. Memorial Joan Fontcuberta" que tindrà lloc dijous 13 de maig
jornada traducció argentona web

El Centre d'Estudis Argentonins ha organitzat la Primera Jornada de Traducció Literària Memorial Joan Fontcuberta que tindrà lloc el 13 de maig (19h) al Saló de Pedra d'Argentona. L'acte comptarà amb Valèria Gaillard, traductora de "A la recerca del temps perdut" de Marcel Proust. Una de les organitzadores de l'acte, l'argentonina Glòria Farrés, ha subratllat la importància de comptar amb Gaillard perquè "ens podrà explicar les vivències personals i professionals de traduir l'obra que potser és la més important de la literatura francesa del segle XX".

Glòria Farrés és professora de la Facultat d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra i crítica literària en diferents mitjans de comunicació. Ha detallat que aquesta jornada pretén complementar la 'Tardor Literària' que organitza el mateix Centre d'Estudis amb la voluntat d'homenatjar la tasca dels traductors i molt especialment la de Joan Fontcuberta i Gel. D'altra banda ha anunciat que l'acte comptarà amb la pel·lícula argentina "El tiempo perdido" de Maria Álvarez que es podrà veure gratuïtament dissabte 15 de maig al Centre Parroquial.

Entrevista a Glòria Farrés (Primera Jornada de Traducció Literària Memorial Joan Fontcuberta):

jornada traducció literaria argentona

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800