Notícies
Publicat el 03.05.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Les biblioteques del Maresme publiquen 'El Maresme amb la recerca'
Argentona hi participa amb les investigacions de Margarida Colomer sobre les deportats als camps nazis
maresme_recerca_web

Les Biblioteques del Maresme han presentat la guia de recursos del 2021, El Maresme amb la recerca, per donar a conèixer què es fa a la comarca sobre recerca i investigació. La guia recull diversos projectes de recerca que es desenvolupen a la comarca, així com els treballs d'investigació de científics, metges i altres professionals lligats a la nostra comarca i que es dediquen a la recerca avançada en hospitals i altres institucions.

La guia es fa ressò de la recerca en diferents àmbits del coneixement, principalment en el camp de la salut i les malalties que afecten a les persones, però també s'han inclòs els treballs de recerca al voltant de boscos i platges del nostre entorn natural més proper. També hi ha la recerca històrica sobre el propi passat de cada municipi, molt lligada als arxius i centres d'estudis locals; i finalment, la recerca tecnològica també hi apareix representada, com a motor que impulsa el desenvolupament social i econòmic.

El recurs argentoní se centra en la investigació de la historiadora Margarida Colomer i Rovira sobre la deportació als camps de concentració nazis. En aquesta recerca, Colomer ha recollit dades sobre morts, desapareguts, exiliats i deportats. Darrerament s'ha centrat en la recerca de dos deportats: Esteve Rovira i Ventura Casanovas, de Cabrera i Argentona respectivament.

Com cada any, aquesta guia es va presentar per Sant Jordi en format digital, BibliosMaresme, i és accessible des de Google Play i Apple Store, tant per a tauletes tàctils com per a telèfons mòbils. La guia editada en format paper es distribuirà gratuïtament a les biblioteques municipals a finals del mes de maig.

La guia inclou, tant en el format digital com en paper, els vídeos amb les entrevistes a tots els protagonistes, per tal d'apropar encara més el món de la recerca a tothom. Al final de la guia, a la bibliografia, s'han recollit tots els materials relacionats amb la recerca feta al Maresme i pels professionals que hi viuen.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800