Notícies
Publicat el 29.04.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'La història ha estat injusta amb Puig i Cadafalch'
Els Amics de Puig i Cadafalch reivindiquen la figura de l'arquitecte i President de la Mancomunitat a través de la revista '4 Columnes'
4 columnes

A finals del 2019 els Amics de Puig i Cadafalch van publicar el primer número de la revista 4 Columnes, una publicació especialitzada centrada en la figura de l'arquitecte modernista. La publicació va néixer amb vocació de ser anual i, malgrat la pandèmia, l'any passat van aconseguir editar el segon número.

La publicació pren el nom de 4 COLUMNES en referència al monument que Cadafalch va aixecar a la muntanya de Montjuïc el 1919. Però el fet que les quatre columnes eren una enorme icona del catalanisme, va portar la dictadura de Primo de Rivera a derrocar-les el 1928. Dècades després, les quatre columnes es van tornar a aixecar, després d'una campanya popular, el 2011.

Per tant, amb el nom de 4 Columnes, la revista dels Amics de Puig i Cadafalch pretén divulgar la figura de Puig i Cadafalch des de totes les seves vessants. Arquitectura, història, periodisme, art, però sobretot acció política. Cadafalch va ser president de la Mancomunitat de Catalunya, després de Prat de la Riba, un càrrec que ha quedat molt oblidat als llibres d'història. Els Amics de Puig i Cadafalch consideren que el tracte que se li dóna és injust i que es deriva del paper que va tenir Cadafalch en el cop d'estat de Primo de Rivera. 

La revista quatre columnes pretén que la publicació sigui un element per fixar i donar difusió a totes les aportacions de l'entitat Amics de Puig i Cadafalch. Tractant-se d'una revista especialitzada, els seus espais de distribució són les biblioteques i centres d'estudis.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800