Notícies
Publicat el 08.04.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Ens queden nou anys per adaptar el Maresme i que esdevingui un territori sostenible'
El tècnic de Canvi Climàtic del Consell Comarcal, Jordi Bonet, assegura que el Maresme és una de les comarques més vulnerables
riera web argentona

El Maresme és una de les comarques més poblades de Catalunya i, a la vegada, una de les més vulnerables segons coincideixen a assenyalar totes les prediccions i models científics. En una entrevista a Ràdio Argentona el tècnic de Canvi Climàtic del Consell Comarcal, Jordi Bonet, ha explicat que fins al moment, tots els estudis sobre les afectacions del canvi climàtic que s'han fet són d'àmbit català o europeu, i no se centren en la comarca. Per aquest motiu assegura que cal analitzar el territori del Maresme, tenir en compte que té municipis de costa amb escasses proteccions enfront del temporal i municipis de muntanya amb boscos mal gestionats, que han patit greus sequeres i que han deixat molts arbres morts.

Jordi Bonet manifesta que aquests condicionants han posat en alerta el mateix cap de bombers del Grup d'Actuació Forestal de Catalunya, ja que davant d'un possible incendi amb males condicions meteorològiques, podria cremar sense aturador fins a Tordera i això tindria conseqüències fins i tot pel clima de la comarca. El Consell Comarcal del Maresme ha aprovat per unanimitat la Declaració de situació d'Emergència Climàtica. Per afrontar la situació s'ha compromès a crear una Mesa de treball per l'adaptació del canvi climàtic i un Observatori de Canvi Climàtic del Maresme que concretarà accions i donarà suport als ajuntaments de la comarca en aquest àmbit. Segons Bonet "el canvi climàtic ens evoca a un canvi de sistema abans del 2030, hem d'adaptar el Maresme perquè esdevingui sostenible i que les properes generacions puguin viure amb les mateixes condicions que nosaltres".  

Entrevista al tècnic de Canvi Climàtic del Consell Comarcal, Jordi Bonet:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800