Notícies
Publicat el 08.04.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
S'edita 'El Maresme desaparegut', un recull de la memòria gràfica de la comarca
S'hi poden veure imatges de la construcció de la capella de Puig i Cadafalch i del tramvia al seu pas per Argentona
maresme_desaparegut

A quinze dies mal contats per Sant Jordi, van apareixent novetats editorials de proximitat. Un d'aquests llibres és El Maresme desaparegut, la memòria gràfica dels 30 municipis de la comarca, editat per Efadós en col·laboració amb l'Arxiu Comarcal i el Consell Comarcal del Maresme.

El llibre és un repàs visual sobre l'evolució dels paisatges, els costums i les activitats dels diferents pobles del Maresme.  El volum està articulat en tres capítols, el primer engloba localitats de l'Alt Maresme, començant per Tordera i Palafolls i arribant fins a Arenys de Munt i Arenys de Mar; el segon comprèn el Maresme central, on s'inclou Argentona; i  el tercer abasta les localitats del Baix Maresme, entre Vilassar de Mar i Cabrils, fins a Montgat i Tiana.

La major part de les imatges provenen dels fons de l'Arxiu Comarcal del Maresme, però també incorpora fotografies conservades en altres arxius públics i privats. La selecció d'imatges, els escrits dels capítols i els peus de foto són obra de l'historiador i director de l'Arxiu Comarcal, Alexis Serrano."D'Argentona hi ha una fotografia panoràmica d'Argentona amb els turons pelats (...), una fotografia de l'església amb la capella del sagrament de Puig i Cadafalch en construcció, també hi ha una fotografia del tramvia i una de Can Garí".

La participació en el projecte del Consell Comarcal permetrà que El Maresme desaparegut arribi a totes les biblioteques públiques del Maresme. 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800