Ajuntament d'Argentona

SEMPRE - Servei municipal de promoció econòmica

jornades pesol
Notícies
Nova edició de les jornades gastronòmiques del pèsol
Un total de 14 municipis, entre ells Argentona, participa d'aquesta iniciativa per a la promoció d'aquest producte singular de la comarca

Del 19 de març al 2 de maig se celebren les Jornades Gastronòmiques del Pèsol, amb la perla verda del Maresme com a protagonista de la taula. La nostra comarca es posa al mapa gastronòmic català amb una àmplia oferta de plats que incorporen el pèsol.

El pèsol del Maresme ha estat catalogat com a producte singular de la comarca i es mereix ser l'estrella de les Jornades Gastronòmiques “Temps de Pèsols”, en les quals podràs gaudir de la degustació de menús i plats elaborats amb pèsols del Maresme en restaurants, comprar exquisideses a comerços artesanals i omplir el cistell directament de productors.

14 municipis participen oferint propostes gastronòmiques. Són Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar i Sant Vicenç de Montalt. 

S'hi compten 29 restaurants, que exploraran les possibilitats del pèsol en les seves creacions, una botiga de menjar per emportar, un productor de melmelada i un altre de croquetes. Al municipi, s'hi ha adherit a la iniciativa el restaurant Atahualpa.

També hi participen 25 productors de la Xarxa Productes de la Terra, 6 productors més de municipis de la comarca, 5 botigues de venda de pèsols i 12 productors que venen pèsols a mercats de Mataró.

El tradicional llibret amb les propostes gastronòmiques passa a ser, enguany, digital. A més de suposar una millora mediambiental per la reducció d’ús de paper, també afavoreix la possibilitat que les propostes vagin augmentant en no tractar-se d'un esdeveniment tancat.

Enguany, a més, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha fet arribar un regal als restaurants participants, de manera que els comensals que vagin a tastar les propostes gastronòmiques de pèsols puguin rebre un detall. És un estímul directe al consum al sector de la restauració, molt afectat per la pandèmia de la COVID-19.

La Iaia del Maresme no ha volgut deixar passar l'oportunitat de participar a les Jornades Gastronòmiques del Pèsol i ha elaborat una recepta: pèsols saltats amb pernil. Una recepta senzilla, gustosa i feta amb pocs ingredients.

Des del Consorci, en col·laboració amb el restaurant El Peix Grillat de Calella, també hem volgut fer propostes gastronòmiques amb pèsols. A les nostres xarxes socials podràs trobar tutorials en vídeo de dues receptes: pèsols amb ceba negats de Pansa Blanca i escamarlà brasejat amb salsa de pebrots verds i pèsols. Que els gaudeixis!

Informació publicada el 18 de març de 2021

AJUNTAMENT D'ARGENTONA | SERVEI MUNICIPAL DE PROMOCIÓ ECONÓMICA (SEMPRE)
c/ Gran, 59, 2n pis
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00
URL: www.argentona.cat

Amb la col·laboració de: