Notícies
Publicat el 11.03.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La Fundació Maresme impulsa el projecte 'Dones Singulars, Dones amb Drets'
La campanya vol donar visibilitat als drets de les dones amb discapacitat intel·lectual
fundacio_maresme_dones_w

La Fundació Maresme ha impulsat el projecte 'Dones Singulars, Dones amb Drets' que té com a objectiu donar visibilitat als drets de les dones que pateixen discapacitat intel·lectual. Tal com posen de manifesta des de l'entitat mataronina, les dones amb discapacitat intel·lectual es troben en una doble situació de vulnerabilitat, per raó de gènere i per raó de discapacitat. Quelcom que es vol posar sobre la taula, coincidint amb la celebració del 8-M.

Durant el passat 2020 la Fundació va impulsar aquest projecte que aprofundeix en el treball i vetlla pels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. Cal tenir present que les desigualtats per motius de gènere tenen una especial incidència en aquest col·lectiu. Persones que tenen les seves limitacions pel fet de ser dones amb discapacitat intel•lectual i no haver rebut la formació ni la informació necessària pel que fa als seus drets i a la seva pròpia sexualitat.

A banda, tal com assenyalen des de l'entitat, les dones amb discapacitat intel·lectual pateixen situacions discriminatòries i de vegades d'abús de tracte sexista accentuades per la manca de capacitat per defensar els seus drets. Aquestes situacions discriminatòries es poden donar en el propi àmbit laboral pels seus propis companys, que també tenen discapacitat intel·lectual. Altres fets d'abús de caràcter sexista poden venir de persones que, coneixent la seva debilitat cognitiva, tinguin un comportament abusiu cap a elles.

La Fundació Maresme disposa de diversos centres, serveis, escoles i residències a tota la comarca. El polígon de Can Negoci, d'Argentona, acull la seu del servei de teràpia ocupacional ‘Pere Parera’.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800