Notícies
Publicat el 05.03.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
"La mediació m'ha aportat la capacitat de solucionar els conflictes pacientment"
L'alumnat de l'institut implicat en el "Servei de Mediació" i "Alumnes Guia" expliquen la seva experiència amb motiu de les jornades de portes obertes virtuals
institut web

Enguany les jornades de portes obertes dels centres educatius són virtuals i aquesta setmana l'Institut d'Argentona ha publicat vídeos dels seus projectes educatius. Entre aquests destaquen el 'Servei de Mediació' o el dels 'Alumnes Guia' perquè són conduïts pels mateixos alumnes amb una responsabilitat imprescindible pel bon funcionament del projecte. Entre aquestes experiències viscudes en primera persona, sovint relaten que s'han implicat en aquests projectes perquè anteriorment havien necessitat fer ús d'aquest servei. 

El programa d'Alumnes Guia consisteix en l'acompanyament voluntari de l'alumnat més gran, anomenats guies, cap a l'alumnat de 1r d'ESO. L'objectiu essencial és que amb la seva experiència aquests alumnes suavitzin i facin més fàcil l'adaptació dels alumnes nouvinguts en el funcionament general del centre. D'altra banda, el Servei de Mediació, compta amb alumnat mediador que incideix activament en la resolució de conflictes i la prevenció de violència escolar com explica la mediadora Alba de Lomas de 1r de batxillerat.

×  
Servei de Mediació, Institut d'Argentona. Servei de Mediació, Institut d'Argentona.
×  
Alumnes guia Alumnes guia

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800