NotÝcies
Publicat el 26.02.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
"Hem muntat un circuit per vacunar amb tota seguretat, rapidesa i intimitat"
Entrevista a Mar Mir, infermera de l'ABS d'Argentona
vacunacio_arg_web

Dimecres va arrencar la vacunaciˇ contra la covid a Argentona amb 204 dosis adrešades a gent gran i dependents. La campanya ha comenšat sense que estigui encara operatiu el m˛dul que s'ha instalĚlat al costat de l'└rea BÓsica per atendre aquestes qŘestions. En parlem amb Mar Mir, infermera de l'ABS d'Argentona

Aquesta setmana heu rebut 204 dosis de la vacuna Pfizer i dimecres vau comenšar a administrar-les. A qui van adrešades?

PrioritÓriament els grups a vacunar sˇn pacients classificats d'atenciˇ domiciliÓria. Prioritzarem els majors de 80 anys

Qui decideix els grups prioritaris de vacunaciˇ?

Ho defineix Salut P˙blica. El primer grup sˇn les persones dependents de grau 3 amb un cuidador no remunerat, tot i que un cuidador remunerat tambÚ entraria dins d'aquest grup. El segon grup a vacunar sˇn les persones dependents de grau 2 i grau 1 que vagin a centres de dia. El grau de dependŔncia el determina el departament de Treball Afers socials i familiars. Molta gent creu que Ús el mateix que el grau d'invalidesa, i aix˛ pot donar peu a confusions per pensar que tens dret, com a cuidador d'aquestes persones, a vacunar-te. Quan ens autoritzin vacunarem a tots els cuidadors que ens ho demanin, per˛ de moment no estem autoritzats.  

Hem dit que us han arribat 204 vacunes aquesta setmana.

SÝ, la disponibilitat de la vacuna la marca el Cat Salut, cada setmana ens diuen quantes vacunes ens arribaran la setmana segŘent. Nosaltres optimitzarem al mÓxim les dosis que ens facilitin. Per aix˛ insistim que, dins el possible, el pacient es desplaci al centre, ja que la vacuna Ús molt lÓbil i no la podem transportar amb facilitat. El fet que la vacuna vingui en vials de 6 dosis tampoc afavoreix la vacunaciˇ a domicili.

Per tant, la vacuna va adrešada a gent gran i a gent depenent. Com us ho feu en els casos que tinguin dificultats per venir fins a l'└rea BÓsica?

La Creu Roja ens estÓ ajudant en el trasllat dels pacients que tenen dificultats per arribar al nostre centre. Fins i tot, en algun cas puntual, hem pactat amb la famÝlia de punxar al pacient a la zona d'ambulÓncies del CAP, perquŔ no hagin de baixar-lo del cotxe i entrar-lo al centre.

S'estÓ instal•lant un nou m˛dul per atendre qŘestions covid fora de l'edifici de l'└rea BÓsica. Per˛ les vacunacions les heu comenšat abans que aquest m˛dul estigui operatiu. Com us ho feu per separar els usuaris?

Hem muntat un petit circuit a la sala parquet de l'ambulatori, on solÝem fer l'atenciˇ grupal, per vacunar amb tota seguretat, rapidesa i intimitat.

Com sabran els argentonins que els toqui rebre la vacuna que han d'adrešar-se a l'└rea BÓsica?

Un sistema informÓtic ens facilita la llista de pacients segons el criteri del Cat Salut. Nosaltres contactem telef˛nicament amb el pacient per programar la vacuna. Demanem paciŔncia als usuaris, aixÝ que tinguem les vacunes necessÓries, i siguin del grup corresponent, ens posarem en contacte amb ells.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800