Notícies
Publicat el 23.02.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
L'Hospital de Mataró redueix la pèrdua de pes als malalts Covid
El centre ha posat en marxa un protocol de suplementació nutricional als pacients ingressats
menjar sa

L'Hospital de Mataró ha posat en marxa un protocol de suplementació nutricional als malalts de Covid-19 des del seu ingrés, un fet que ha permès reduir a la meitat la pèrdua de pes i millorar el seu estat nutricional per combatre millor la malaltia.

En un estudi realitzat a 205 pacients durant la primera onada de la pandèmia, els investigadors de l'Hospital de Mataró van detectar malnutrició en el 45,5% dels malalts en el moment de rebre l'alta i que havien perdut de mitjana un 6kg de pes. Durant la segona onada, s'ha aplicat aquest protocol de suplementació nutricional a 401 pacients i s'ha aconseguit reduir un 37,2% la malnutrició, rebaixant la pèrdua de pes fins a la meitat que en la primera onada. A més, l'hospital ha dissenyat una dieta de recuperació post-Covid que es lliura als pacients amb l'alta mèdica. Després d'aplicar totes aquestes estratègies, s'ha observat que la majoria de pacients han recuperat el pes perdut i han superat la malnutrició entre tres i sis mesos després de patir la malaltia.

Els investigadors també apunten novetats pel que fa a la disfàgia, una malaltia que dificulta empassar i que a la primera onada va afectar un 44,8% dels pacients, un 35,3% dels quals eren nous casos. En la segona onada, el percentatge va baixar del 44,8% fins al 27,6%. Segons els investigadors aquesta dada podria resultar pel fet que el pacient d'aquesta segona onada té menys edat i és veu menys afectat que els de la primera onada.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800