Notícies
Publicat el 27.11.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Troben un projectil de la Guerra Civil en un immoble d'Argentona
També s'ha trobat un artefacte sospitós al bosc però ha estat descartat pels Mossos d'Esquadra després d'avaluar l'objecte
artefacte argentona

Ahir al vespre es va trobar un artefacte de la Guerra Civil a Argentona, concretament a l'interior d'un pis al carrer Carreras Candi. Una veïna va trobar l'artefacte, va trucar al 112 i els agents van constatar que, efectivament, hi havia un artefacte explosiu a l'interior de l'immoble. La Policia Local va assegurar la zona, es van desallotjar alguns veïns i es va activar el servei TEDAX (Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes eXplosius)  de mossos per retirar l'artefacte. Un cop acabada l'operació els agents van restablir la normalitat. 

Aquesta informació dels fets ha estat confirmada pels Mossos d'Esquadra, que ja han desactivat aquest projectil de tipus morter, d'origen italià dels anys 30. El fet que es tracti d'una relíquia de la Guerra Civil fa pensar que la persona que la tenia es podria tractar d'un col·leccionista. D'altra banda, aquest matí s'han requerit novament els Tedax dels Mossos d'Esquadra perquè un jove havia trobat un possible artefacte al bosc del Veïnat de Can Serra de Lledó. En aquesta ocasió els Mossos han confirmat que tot i la semblança, es tractava d'una peça antiga d'amortidor de vehicles i que per tant ha estat una falsa alarma.

La crònica de successos no acaba aquí perquè ahir a quarts de deu de la nit es va cremar un cotxe per causes encara desconegudes al Passeig Gallifa Ballot. A més, es van produir d'anys a un altre vehicle i un fanal. Els cossos policials investiguen els motius d'aquests fets. 

Imatge de l'artefacte trobat ahir a Argentona (Font: Mossos d'Esquadra):

artefacte mossos

Imatge del cotxe cremat ahir (Font: Policia Local d'Argentona)

cotxe cremat

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800