Notícies
Publicat el 27.03.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Com afecta el coronavirus a consumidors i empreses?
L'Agència Catalana de Consum recull recomanacions i mesures extraordinàries de suport a les famílies i empreses
Bus Consumidors Coronavirus Argentona

Els servei de l'OAC de l'Ajuntament d'Argentona es manté actiu de manera telemàtica o contactant-hi a través de les xarxes social per tal d'atendre consultes personalitzades i dubes que puguin sorgir per la crisi sanitària del covid-19. L'estat d'alarma declarat des del 15 de març de 2020, implica certes afectacions que perjudiquen directament a les persones consumidores i a les empreses.

En aquest sentit, Maria Cristina Supervia, tècnica de Consum de la Diputació de Barcelona, explica que per continuar exercint els nostres drets com a consumidors i denunciar aquells casos que els vulnerin, ens hem d'escriure un correu electrònic a l'adreça oac@argentona.cat i aconsella “adjuntar tota la documentació amb el màxim de dades, com per exemple, les captures de pantalla”. Posteriorment, serà un tècnic de la diputació o del mateix consistori qui s'adreçarà amb nosaltres. D'entre tots els dubtes que puguin sorgir, Cristina Supervia creu que la cancel·lació de viatges o serveis que es paguen per quotes (gimnàs, cursos, etc.) seran algunes de les consultes més habituals per part dels consumidors.

En una entrevista a Ràdio Argentona, la tècnica de consum ha repassat les mesures extraordinàries de suport que recull el Reial Decret Llei 8/2020 que afecten el subministrament bàsic a la llar (llum, aigua i gas), telefonia i internet, terminis per a la devolució de productes i sobre les hipoteques. Finalment, ens ha donat un seguit de recomanacions generals als argentonins, recorda consultar els canals oficials per informar-se amb la finalitat d'evitar les ‘fake-news’ i demanen que es faci un consum responsable i solidari planificant les compres.

Per més informació sobre el drets de les persones consumidores podeu contactar amb l'OAC de manera telemàtica i consultar la pàgina web de l’Agència Catalana de Consum. Clicant al següent reproductor per escoltar l'entrevista sencera:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800