Notícies
Publicat el 25.09.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Cristina Madrid: 'Cal explicar com estan pujant les dones als escenaris'
El documental 'Les Resilients' assoleix l'objectiu de 7.000 euros en 21 dies de Verkami
cristina_madrid

La productora mataronina Clack, amb un equip molt vinculat a Argentona, ha el•laborat un documental sobre l'escena musical feminista emergent a Catalunya. El treball s'anomena Les Resilients i la seva directora, la Cristina Madrid, ha passat avui pels estudis de Ràdio Argentona. Precisament ahir, la productora va fer públic que després de 21 dies de campanya a Verkami, han assolit l'objectiu de 7.000 euros per finançar el projecte.

Les Resilients és un documental que mostra, a través de quatre bandes formades majoritàriament per dones (Clara Peya, Roba Estesa, Tribade i The Sey Sisters), una part de l'escena musical feminista que està brotant en els darrers temps a Catalunya i a Espanya. "Tenia molt clar que volia fer una història de dones, una història feminista", explica Madrid. Per aquest motiu va convèncer els seus socis a explicar "com les dones estan pujant als escenaris, com estan creant nous referents, com ho estan vivint elles, quines violències pateixen a dalt i a baix dels escenaris". En la investigació i la construcció del relat hi ha ajudat el fet que la directora també treballa com a regidora d'escenaris i en la producció artística de festivals. "El fet d'estar en el mundillo m'ha permès unir dues branques que conec en un  sol projecte. Quan estàs dins veus moltes coses que s'han d'explicar més enllà dels escenaris". 

La productora Clack treballa amb l'objectiu que el documental es pugui veure en alguns festivals, també en televisió, i s'estreni entre octubre i novembre en un cicle de taules rodones que el portarà per diferents punts de Catalunya.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800