Notícies
Publicat el 08.05.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Argentona busca mentors per a joves migrants
El Saló de Pedra va acollir la presentació d'un programa d'intervenció social que pretén donar suport emocional als joves migrants del municipi
Programa Mentoria Joves Migrats

L'Ajuntament d'Argentona ha obert el període d'inscripció per les persones de la vila que vulguin participar al programa de mentoria destinada als joves migrats que des de fa unes setmanes viuen al municipi. Aquesta iniciativa d'intervenció social pretén donar suport emocional a aquests joves sense referents familiars. Said Kabbou, director del centre on viuen aquests joves, ha explicat a Ràdio Argentona que oferiran tots els recursos del seu abast pel bon funcionament del programa. Kabbou ha agraït la bona rebuda per part de la població i ha aprofitat per fer una crida a implicar-se amb la mentoria, segons ha dit, perquè "la gent del poble que vulgui passar una estona amb aquests joves propiciarà que aquests se sentin més vinculats a la vila".

El Saló de Pedra va acollir aquest dimarts l'acte de presentació pública del Programa Mentoria Joves Migrats sense referents familiars. El regidor de Cohesió, Arnau Aymerich, va presentar l'acte on va intervenir Roger Segura, director de comunicació de l'entitat ISOM (Integració Social de Menors); Mawa Ndiaye, Tècnic de Joventut de la Generalitat; Said Kabbou, director del centre i Víctor Bassas, Tècnic de Polítiques Migratòries del Consell Comarcal del Maresme. Durant l'acte es va explicar que aquests joves arribats a territori espanyol sota un vehicle o pastera, fa uns mesos que estudien Català i Castellà. Ara, amb el llindar de l'idioma superat i l'acollida de la població, es pretén que puguin participar de les activitats de la vila.   

en què consisteix el programa?

Aquest projecte està basat en la mentoria social, que té per objectiu fomentar la convivència i la interacció dels joves amb els habitants del municipi. Les persones que són mentores esdevenen com a figura referent pels joves a partir del contacte periòdic així com els facilita la participació de la vida social i cultural del municipi. D'altra banda, els joves que prenen part del projecte són persones amb compromís per la relació de mentoria, amb un cert coneixement de la llengua i voluntat d'aprenentatge. Les relacions de mentoria compten amb el suport i la supervisió d'un professional que farà el seguiment del funcionament de la relació, recull els dubtes i demandes i les transmet a la coordinació del programa.

Per ser mentors o mentores us podeu posar en contacte amb l'Ajuntament o bé inscriure-us en un formulari que trobareu al web argentona.cat.

Escolta l'entrevista al director del centre, Said Kabbou: 

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800