Notícies
Publicat el 12.05.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Argentona aprova una nova ordenança per restringir els clubs cannàbics al municipi

Els grups municipals la van votar unànimement en el ple de maig

cannabis_faldogran

Instal·lar un club cannàbic a Argentona serà molt difícil a partir d'ara. El Ple Municipal va aprovar dilluns, per urgència i amb la unanimitat de tots els grups, una nova ordenança reguladora que limita aquest tipus d'activitat. La iniciativa respon al malestar veïnal que ha suscitat la implantació d'un local d'aquest tipus al carrer General Llauder. Les queixes ciutadanes i la proximitat d'aquest club amb la seu de l'agrupament escolta, han apressat al govern a el·laborar la nova ordenança.

El text que va presentar Aina Gómez (CUP), regidora d'Urbanisme i Medi Ambient, contempla que la distància mínima entre dos clubs cannàbics al terme municipal no pugui ser inferior als 500 metres. També hi haurà d'haver un mínim de 400 metres entre aquests locals i qualsevol equipament educatiu, sanitari o assistencial i un mínim de 150 metres de distància amb qualsevol altra activitat recreativa.

Per altra banda, la nova ordenança també limita l'aforament d'aquest tipus de locals a 100 persones i prohibeix l'entrada de menors de 18 anys, el consum de begudes alcohòliques. Finalment, prohibeix expressament fer propaganda o difusió del consum de cannabis.

Després de presentar l'ordenança la regidora Aina Gómez va recordar que aquesta no té caràcter retroactiu i que, per tant, no afecta l'activitat del club que ja hi ha obert. Tot i així, va afegir que quan els seus promotors hagin de renovar la llicència si que s'hauran d'atendre a la nova regulació.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800